• Uncategorized

  Min mamma Karin – före och efter stroken

  Det här att skriva för livet, om livet, till livet, tack vare livet …
  Det känns fantastiskt roligt att få bidra till att människor förverkligar sina bokdrömmar. 🙏 😊

  Mari Larssons mamma fick stroke i juli 2002 – 76 år gammal – och på ett ögonblick hade bådas liv förändrats. Från att ha haft en mamma som alltid fanns för dottern och övriga familj var det plötsligt Mari som fick ta hand om sin mamma. ”Att bli mamma till sin egen mamma var svårt och en stor sorg för mig”, säger Mari Larsson.
  Boken ”Min mamma Karin – före och efter stroken” har hon skrivit från sina erfarenheter som anhörig i syfte att minnas och dokumentera de tuffa åren men också för att hedra sin mamma. De praktiska tipsen kan kanske också hjälpa andra och underlätta för de som är anhöriga i liknande situationer.

  Yamile Förlag ger ut sanna och starka berättelser som berör, inspirerar och förändrar. 💜
  #nybok #skrivförlivet #bokmanus #sannaberättelser #förlag #minmammakarin #stroke #anhörig #sjukdom #livet

 • "Tacksam för livet",  Bok,  Ny bok,  Personligt

  Ny inspirationsbok släpps i april

  Tacksam för livet och prisbelönad – det blev dykinstruktören och äventyraren Mats Svensson efter att ha överlevt en gasolycka i arbetet inom Försvarsmakten i Karlskrona 2016.

  I många år har Mats utmanat sig själv i både fysiska och mentala situationer och sporter för att behärska äventyr som bland annat fallskärmshoppning, bergsklättring och en 60 mil lång skidexpedition över Grönland. Troligen var det dessa kunskaper och erfarenheter som gjorde att han hade så stor sinnesnärvaro vid olyckstillfället 2016 att han senare fick ta emot Försvarsmaktens förtjänstmedalj i guld av kung Carl XVI Gustaf.

  Mats Svensson är också föreläsare i företaget Utveckling o Äventyr. I boken ”Tacksam för livet” berättar han om sina höjdpunkter, kriser och framgångar från både arbetslivet, företagandet och äventyren i syfte att inspirera och motivera andra.

  Inspirationsboken “Tacksam för livet” släpps på Yamile Förlag i april 2021 och kan beställas av Mats Svensson på Utveckling o Äventyr vars hemsida finns här.
  För varje såld bok skänker Mats Svensson 10 kronor till Barncancerfonden.

 • Uncategorized

  Äntligen, äntligen idag!

  Vilken dag!! Än så länge saknar jag ord för den här fantastiska dagen, bokreleasen för “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan”. Men kockängeln Marcus som boken handlar om var med oss från ovan och gav oss blå himmel och varm septembersol. Och jag och Marcus fantastsiska mamma Ewa-Britt @murcas75 bjöd gästerna på hans favoriter: bubbel och Janssons frestelse! Och vilka gäster! Stort varmt TACK till alla er som kom och delade den här dagen med oss på @hotellhasselbacken 🙏💟 Fler bilder kommer när jag landat lite … Men tills dess hoppas jag att ni tar med ert vårt budskap och Marcus ord: “Tänk positivt och lägg energin på rätt saker!”
  #livetefterdödsmisshandeln #bokrelease #bokdrömmar #yamilelindgren

  Här kan boken beställas, liksom i bokhandeln och hos nätbokhandlare:

  Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan (släpps sep 2020)

 • Livet efter dödsmisshandeln,  Ny bok,  Ubåt på grund!,  Uncategorized

  Update!

  Hej vänner och följare! Det är spännande tider för förlaget nu. 😊

  Nedräkning och massa förberedelser till bokreleasen av “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” som jag skrivit tillsammans med Ewa-Britt Gabrielsen. Intervjuer, boksamtal och och samarbeten med återförsäljare görs och planeras och närmaste dagarna kommer våra böcker; upplagan är på 1 000 exemplar! Sååååå spännande! 👏

  Boken “Ubåt på grund!” av Stefan Grevle inväntar nu några recensioner och svar från skolor som vi har erbjudit klassuppsättningar. Dessutom inväntar vi besked från en ubåtsklubb i Karlskrona för att se om vi kan ordna ett ubåtsevent under hösten. 😊

  Ni som är intresserade av böckerna jag nämnde ovan är varmt välkomna att följa boksidorna som finns för dem på Facebook. Där är både jag (Yamile) och författarna moderatorer och aktiva för att kunna ha direktkontakt med er läsare! Sök på boktiteln på Facebook så hittar ni sidan.

  Över tio manus har kommit in till förlaget bara de senaste två veckorna. Fantastiskt med intresset efter att jag gick ut med att jag söker sanna och starka berättelser som berör, inspirerar och förändrar! 🙏

  Och nu till slut finns Yamile Förlag även på Instagram och Youtube så välkomna att följa förlaget även där! 🥳 🤩

  Allt gott! Hälsningar Yamile

 • Uncategorized

  Update i väntans tider!

  Hej!
  Nu är det längesen jag uppdaterade nyhetsbloggen, men nu är det dags. Även förlagets sida på Facebook har uppdaterats och heter numera Yamile Förlag. Välkomna att följa mig även där!
  Jag har haft fullt upp med roligt förlagsjobb så nu blir det en sammanfattning för att “hinna ikapp”.
  Sommaren började med fina releasedagar i Torhamn och Karlskrona när boken “Ubåt på grund!” av Stefan Grevle släpptes. Bland de som läst boken och även gett oss fin respons finns exempelvis Sveriges överbefälhavare Micael Bydén!
  Sommaren har fortsatt med att jag har utvecklat förlaget och äntligen fått klart boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” som jag själv har skrivit och som handlar om Ewa-Britt Gabrielsen vars son Marcus sparkades ihjäl för 15 år sedan. Hur överlever man sådan smärta och sorg? Ja, det vet Ewa-Britt och nu är både hon och jag så förväntansfulla tills vi äntligen kan släppa boken (efter att Covid-19 försenade den i våras) och fira den med en release på Hasselbacken i Stockholm. Båda böckerna finns att köpa/förbeställa i bokhandeln och på nätet men billigast är att köpa direkt från förlaget (Yamile) (eller författaren).
  Har ni frågor om böckerna eller om mina manus- och utgivningstjänster så är ni alltid välkomna att ta kontakt med mig och mer info finns förstås här på sidan under exempelvis Tjänster.
  Varmt välkomna att ge feedback, kommentera och ställa frågor!
  Allt gott till er! /Yamile
 • Ubåt på grund!

  Bokrelease för “Ubåt på grund!”

   
  ☀️👏🙏
  Så roligt det känns att reflektera över dagens bokrelease i Torhamn! Strålande solsken var det så att ballongerna sprack i värmen. Bättre gick det för de stora såpbubblorna, tack killarna Fred och David!
  Torhamnsbornas egna ubåtsminnen var så spännande att lyssna till. Flera av dagens besökare mindes väl ljudet av ubåtens dieselmotorer som gick på högvarv den där oktobernatten när ubåtsbesättningen försökte ta sig loss från skäret på Gåsefjärden som den strandat på. En av våra besökare var till och med själv med och transporterade den ryske ubåtskaptenen Gusjtjin och en annan som jobbade på kustartilleriet var med och kastade granater efter svenska fartyg för att försäkra sig om att de inte var förföljda … En annan historia från dagen var från en (fd) journalist som arbetade på en av Blekinges nyhetsredaktioner men som just det här året (1981) bestämde sig för att resa utomlands för att se världen och kanske hitta andra nyheter än i lilla Blekinge och Torhamn. Vad fick journalisten se på TV-skärmarna utomlands? En av dåtidens största nyheter – en strandad ubåt utanför just lilla Torhamn! Nyheten rapporterades förstås av kollegorna som fanns kvar där hemma i Blekinge …! Ett annat minne från idag var när en som redan hade köpt boken ”Ubåt på grund!” tidigare på dagen plötsligt kom tillbaka för att köpa en till samtidigt som hon berättade att hon redan hade läst ut första kapitlet!
  Författare Stefan Grevle, barnbarn till fiskaren Olle Nilsson i Sandhamn, fick signera och rita i många böcker idag och det skötte han galant! Stort tack alla i Torhamn (inklusive Ica-handlaren Stefan som lät oss hålla releasen vid Torhallen!) för en minnesvärd dag!
  Hälsningar Yamile
 • Ubåt på grund!

  Nu är ubåtsboken här!

  Idag kom äntligen bokleveransen av “Ubåt på grund!”! Känslan att det nu är på riktigt – glädje, stolthet och förväntan!
  Varmt välkomna att beställa boken här på förlagets webbutik! Eller om du har möjlighet, köp den på våra bokreleaser så vi får träffa dig! Vi börjar i Blekinge där ubåtsdramat med U137 ägde rum och där Stefan Grevles bok utspelar sig.
  Få ditt exemplar signerat och ta chansen att ställa frågor, blåsa såpbubblor och prata ubåtsminnen! Varmt välkomna!

  BOKRELESE:
  17 juni 14-16 Torhallen i Torhamn
  18 juni 12-14 Hoglandspark i Karlskrona

 • Uncategorized

  Facebooksida för ubåtsboken!

  Nyfikna på att veta mer om Stefan Grevles bok “Ubåt på grund”? Välkomna att följa boken på facebooksidan: Ubåt påg grund! Där finns bildgalleri från bokreleaserna, konstutställning och inlägg om recensioner och andra uppmärksammanden i media. Visste du att till och med ÖB Micael Bydén har läst “Ubåt på grund!”? Gå in på vår facebooksida så hittar du ÖB:s fina hälsning till författaren!

 • Personligt,  Ubåt på grund!

  Tid för reflektion

  I går rymde jag ut i trädgården efter flera veckors slit med både manusarbete och allt arbete med att få ihop den här nya hemsidan och webbutiken. Har lärt mig massor eftersom det mesta är nytt för mig.
  Medan jag njöt av att plantera blommor i rabatterna och krukor i solens värme och med en islatte i närheten lät jag tankarna flöda fritt. Så mycket tacksamhet och glädje jag känner nu. Jag har utvecklat mitt bokförlag på flera sätt den senaste månaden och nu är äntligen manuset till barnboken “Ubåt på grund!” inskickat till tryckeriet! Har vi tur så kommer levereras boken lagom till författaren Stefan Grevles födelsedag den 11 maj, annars dagarna därefter!

  I helgen blev jag kontaktad av BLT (Blekinge Läns Tidning), tidningen som jag arbetade på i många år men där jag kollapsade efter ett besök i den omtalade väggen. Tidningen ville göra ett reportage om mina kommande bokplaner. Efter intervjun väntade vi ut vårregnet för att sedan ta bilder i Sveriges soligaste stad, min vackra hemstad Karlskrona. Blev jättefina bilder vid Marinmuseum och en jättefin text, tack snälla Simone Hansen och fotograf Marcus Palmgren! Artikeln går att hitta under Pressrum här på hemsidan.

  Artikeln avslutades med en hint om att fler projekt är på gång i mitt förlag och så är det förstås! Idag har jag uppdaterat webbutiken här på hemsidan med lite egendesignade presentartiklar inför stundande högtidsdagar och sommaren. Användbara glasskydd som håller getingar och annat borta från sommardrycken och nyckelringar med ett av mina favoritcitat “Utan dig fattas en bit”.
  Att jag bestämt mig för att även sälja lite inredningsdetaljer med mera är för att jag vill använda min pysselådra till något även inom mitt företag. För är det något som gör mig glad och ger energi så är det just att pyssla och även att fixa i trädgården. Bli inte förvånade om det dyker upp fler fjärilar eller citat i butiken i olika form =)

  Webbutiken i all ära men jag har faktiskt en till grej på bokfronten, men det är så nytt så det måste jag avvakta med att berätta mer om, men fortsättning följer även där! 🤩 


 • Personligt

  Solen i ögonen!


  Vilken vecka! I flera månader hade jag sett fram mot den här veckan. Den 5 maj skulle “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” ha släpps och jag och medförfattaren Ewa-Britt Gabrielsen skulle haft release på Restaurang Hasselbacken i Stockholm. Och just den här lördagen skulle jag haft öppet hus hemma i Karlskrona och firat boken med bubbel och snittar. Så blev det inte då Covid-19 fick oss att vänta med bokreleasen till den 24 september istället.

  Den 5 maj 2020 blev ändå speciell då jag och Ewa-Britt valde att uppmärksamma både boken och datumet för dödsmisshandeln av hennes son Marcus (som dog den 7 maj 2005 efter att ha legat i respirator i två dagar). Vi ordnade en tävling där man skulle motivera varför man ville läsa och vinna boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” och vid bad också folk att hedra Marcus genom att skänka en gåva till RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade
  Vi fick in över 20 motiveringar, gåvor till RAV och dessutom flera bokbeställningar.
  Lottningen fick vi sedan göra med nästa 80 mil mellan oss. Jag numrerade motiveringarna i Karlskrona och Ewa-Britt hade valt ett nummer som jag inte kände till. Det vinnande numret var 7 och motiveringen som hade fått 7 var Johan Lundberg, chef på ChefUnited som är ett nätverk för kockar. (Marcus var gourmetkock innan sin död och Johan har följt i hans matkonstspår).
  Vi avslöjade vinnaren den 7 maj, samma dag som Marcus dödsdag. Johan Lundberg som alltså vinner ett signerat exemplar av boken blev en stolt vinnare.
  Hans motivering löd:  

  Jag vill vinna boken för att igen lära känna min gamle vän och kollega,men ur hans mamma Ewa-Britts synvinkel.Sen att det känns konstigt att vara med i en tävling om en bok om Marcus är en annan femma.Saknar dig Marcus, tack för den tiden jag fick ha med dig.Håll grytorna varma däruppe, dina brigader sluter upp allteftersom vi lämnar jordelivet.


  Johan tackade för vinsten med hälsningen:

  Wohoo!!Tackar så ödmjukast. Den kommer komma väl tillhands.Till er alla som varit med och “tävlat” i utlottningen,köp ett ex. istället. Eller 2,ge till en vän eller kollega. (Och så fort jag har läst min klart,kommer den få vandra vidare.) Alla borde läsa den!

  Tack för de orden Johan! Marcus ler nog åt dig från ovan och tänker “You never cook alone”!

  Och ja, för er som redan nu vill förbeställa boken så går det jättebra. Det gör du genom att gå in butiken här på hemsidan. I betalningsformuläret kan du välja “betala vid leverans” om du önskar.

  Den här veckan skulle vi antagligen ha känt lyckorus över boken och förhoppningsvis börjat sälja många exemplar men vi får ta fram vårt tålamod och vänta med det riktiga firandet till den 24 september. DÅ kommer boken på riktigt!

  Ewa-Britt och jag!

  Den här veckan blev väldigt speciell av ytterligare en bokanledning. Igår offentliggjorde jag och författaren Stefan Grevle att Yamile Förlag släpper en ny bok i sommar, nämligen “Ubåt på grund!”.
  Ni minns kanske att jag la ut en liten hint om detta när jag publicerade en fin bild med hav och kalvar för några veckor sedan? Då var det påskhelg och jag och Stefan träffades på den gård där hans farfar bodde i Torhamn när ubåtsincidenten ägde rum på Gåsefjärden. Och ja, kapitelboken “Ubåt på grund!” är en härlig blandning av fakta och fantasi om ryssar, spioner och vanliga Blekingebor med utgångspunkt från den uppmärksammade händelsen när sovetiska U137 gick på grund i Karlskrona skärgård 1981!

  Vackra Torhamn, en av platserna där handlingen i “Ubåt på grund!” utspelar sig!

  Känns så spännande att det äntligen är officiellt att Yamile Förlag snart ska släppa boken “Ubåt på grund!” och responsen hittills har varit så positiv att vi redan har tagit emot flera beställningar! Även den boken kan ni förstås förbeställa här på hemsidan!


  Den här veckan har jag också lanserat min nya hemsida för Yamile Förlag så ser ni något som verkar fel eller så kan det bero på att sidan är under uppbyggnad och jag gör den själv, ni får gärna kontakta mig i så fall, privat eller på mailadress info(@)yamileforlag.se

  NU är det dags att ta helg, fira lite och njuta av glädjeruset som bokprojekt, familjen och solen ger mig!

  Trevlig helg alla vänner!/Yamile