Pressrum

Här nedan finns länkar till vad som skrivits och på andra sätt rapporterats om Yamile Förlag och böcker som ges ut här. Senast publicerad ligger överst.

Sydöstran: Han släpper barnbok om när ryssen kom till Karlskrona

Idag kan man läsa om Stefan Grevle och “Ubåt på grund!” i Sydöstran. Tänk att ryssen faktiskt kom till Sverige den där oktoberdagen – något många länge var rädda för …
Här kan ni läsa artikeln:


Mölndalsposten: Han släpper barnbok om den svenska ubåtsjakten

Mölndalsposten har intervjuat Stefan Grevle och pratat om hans minnen från ubåtsdramat 1981. Nästan 40 år senare har han skrivit om dramat med U137 i barnboken “Ubåt på grund”!
Här kan ni läsa reportaget.


BLT: Yamiles livskris blev en vägvisare framåt

I dagens BLT publiceras ett reportage om bokförläggare Yamile Lindgren där de kommande böckerna “Ubåt på grund!” och “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” nämns. Båda böckerna släpps på Yamile Förlag de närmaste månaderna.
Här kan ni läsa reportaget.


BLT 25 maj 2020. Fotograf: Marcus Palmgren.


GD: 15 år efter den dödande sparken – nu släpper Marcus Gabrielsens mamma en bok

Idag – exakt 15 år efter den uppmärksammade dödsmisshandeln på Kungsgatan i Stockholm publicerar Gefle Dagblad ett reportage om Marcus mamma Ewa-Britt Gabrielsen. Ewa-Britt berättar om varför hon skrev boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” och varför den inte släpps i dag som det var tänkt utan först till hösten.
Här kan ni läsa reportaget.


P4 Gävleborg: Nu kommer boken om mördade Marcus från Gävle

Yamile Lindgren och Ewa-Britt Gabrielsen skriver boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan”. Foto: Ida Johansson/Yamile Förlag och Catrin Landén/Sveriges Radio

Idag 7 februari 2020 publicerar Sveriges radio Gävleborg ett utdrag ur P4 Blekinges längre intervju med författaren Yamile Lindgren. Intervjun handlar om boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” som släpps den 5 maj i år.

Här kan ni lyssna på inslaget.


P4 Blekinge: Karlskronaförfattaren skriver om mördade Marcus

Foto Ida Johansson/Yamile Förlag.

I dag 7 februari 2020 intervjuades författaren Yamile Lindgren och Ewa-Britt Gabrielsen i P4 Blekinges morgonprogram. Programledarna Rebecka Gyllin och Daniel Kjellander fick bland annat veta vad gästerna kommer att bjudas på när boken “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” släpps den 5 maj i år.

Här kan ni lyssna till hela radiointervjun.Expressen om “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan”

Collage av Yamile Förlag med bilder från Expressen Premium.

I dag 30 januari 2020 skriver Magnus Hellberg på Expressen Premium om Ewa-Britt Gabrielsen och hennes bok “Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” som ges ut på Yamile Förlag den 5 maj.

Här kan ni läsa hela reportaget och dessutom ett kapitel ur den kommande boken.


Sydöstran: Yamile gick in i väggen – Colombiaresan blev vändningen

Efter resan till Colombia har Yamile Lindgren gett ut en barnbok.
Foto: Mattias Mattisson / Sydöstran

Idag 25 april 2019 publicerar Sydöstran ett reportage om författaren Yamile Lindgren där hon berättar om det tuffa året efter utmattningssyndromet – och om (bok)resan som fick henne att resa sig igen.

Här kan ni läsa reportaget.