Tjänster

Yamile Förlag ger ut både Yamile Lindgrens egna och andras böcker.

Vision: Ge ut sanna och starka berättelser som berör, inspirerar och förändrar.
Handlingar/ämnen som förlaget främst vill lyfta är sanna berättelser om brottsoffer, föräldraskap, barndom/uppväxt, adoption samt sjukdomar och olyckor.


Utgivningstjänster:
Yamile Förlag är ett bokförlag som erbjuder både traditionellt förlagskontrakt och hybridutgivning.  
Förlaget har avtal med Bokinfo (länken mellan förlag och bokhandel), distributionsföretaget Förlagssystem och har nära samarbete med ett svenskt tryckeri, korrekturläsare och formgivare.
Manus som ges ut på Yamile Förlag redigeras och korrekturläses både innan och efter textsättning.


Manustjänster – från råmanus till färdig bok:
Har du en historia som du känner måste berättas och som kan hjälpa och inspirera andra? Har du fastnat i ditt manusarbete? Har du ett färdigt manus men vill ha tips och råd för att bearbeta, finslipa och korrekturläsa det? Behöver du hjälp med textsättningen för att komma närmare tryckning? Söker du en utgivare för att förverkliga din bokdröm?

Genom Yamile Förlag kan du få hjälp från att utveckla din bokidé och/eller ditt bokmanus till att trycka och ge ut en färdig bok.
Yamile Förlag erbjuder manusläsning, textbearbetning – exempelvis gestaltning, dramaturgi och struktur – textsättning, korrektur, formgivning, utgivning, distribution och marknadsföring.


Manusinlämning:
Vill du skicka in ditt manus till Yamile Förlag? Varmt välkommen att göra det i följande format och med ett personligt brev:
Garamond 12 punkter och 1,15 i radavstånd samt centrerad sidnumrering. Förlaget föredrar elektroniska manus i pdf- eller wordformat och har inte möjlighet att skicka tillbaka fysiska manus som skickas per post.
Yamile Förlag läser samtliga manus som skickas in och svarar senast tre månader efter att manuset mottagits. Yamile Förlag bedömer alla manus enligt förlagets vision och kvalitetsnivå och återkommer med svar till författaren om eventuell utgivning.


Offert:
Skicka in ditt manus och/eller begär en offert från Yamile Förlag för att få förlagets priser som varierar beroende på utgivartjänst samt vilken omfattning av manustjänster som önskas. Offertförfrågan och manusinlämning görs till mailadress info @ yamileforlag.seur, gestaltning, dramaturgi, textsättning och utgivning.

Varmt välkommen att kontakta Yamile Förlag vars motto är:.


Goals are dreams with deadlines!


Tidigare utgivningar på Yamile Förlag:
”Dödsskjutningar i förorten – vem bryr sig?” (2019)
”Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” av Yamile Lindgren tillsammans med Ewa-Britt Gabrielsen (september 2020)
Samt barnböckerna:  ”Ubåt på grund!” av Stefan Grevle (2020)”Miradora och den försvunna stenen” av Yamile Lindgren (2019)

Förläggaren Yamile Lindgren, som också är författare och journalist, är dessutom författare/medförfattare till följande böcker:
”Älskade Engla du saknas oss – polisen, myndigheter och medier” tillsammans med Carina Höglund (2009)
”Stora trygghetsboken: om stöd till brottsdrabbade och brottsförebyggande arbete – en lägesbeskrivning”  för Stiftelsen Tryggare Sverige (2009)
“Taggtråd i mitt hjärta” (2006)
”Älskade Jennifer” tillsammans med Dagmar Wallin (2002)