Om Yamile Lindgren

Yamile Lindgren

Yamile Lindgren, 37, började sin yrkesbana som skrivande journalist och har arbetat på ett tiotal dagstidningar som Sydsvenskan, Östgöta-Correspondenten, Metro och Eskilstuna-Kuriren.
Yamile är adopterad från Colombia, uppvuxen i Stockholm och landade slutligen i världsarvsstaden Karlskrona med sin familj. Yamile är svag för  Knösöbarnen(!) och svag för fjärilar. Hennes pysselådra är stor och det finns alltid något projekt i tankarna, datorn, trädgården eller lådorna. “Hellre loca än lagom” tänker Yamile när hon väl stannar upp ett ögonblick för att sedan fortsätta. 

I Karlskrona har hon varit programledare och agendareporter på Sveriges Radio, P4 Blekinge samt nyhetsreporter på Blekinge Läns Tidning.
Efter över ett decennium som journalist utan fast anställning och annat i ryggsäcken gjorde hon ett tufft besök i den omtalade väggen. Efter  sjukskrivningen 2018 valde Yamile att lyssna på sig själv mer och följa sina drömmar. Nästa steg blev glasklart när hon fick syn på mottot “Goals are dreams with deadlines”.

Hösten 2018 registrerade hon bokförlaget Yamile Förlag och några månader senare gav hon ut två böcker; “Dödsskjutningar i förorten – vem bryr sig?” som skrevs av gymnasieungdomar i UF-företaget Nlight.uf och barnboken “Miradora och den försvunna stenen” som Yamile skrev själv och bildsatte med egna bilder från en indianby i Colombia från en volontärresa samma år.
Att skriva och ge ut böcker, både sina egna och andras, och att göra skillnad som volontär i Colombia (det har blivit två resor på två år) har fått Yamile att känna trygghet och glädje igen – även i yrkeslivet.

Yamile Lindgren med sin första egna bok på eget förlag.

Även under 2000-talet skrev Yamile Lindgren böcker. Då åt oetablerade författare och och på uppdrag av föreningar.

BÖCKER AV YAMILE LINDGREN:

“Livet efter dödsmisshandeln på Kungsgatan” (släpps den 24 september 2020) 

“Miradora och den försvunna stenen”
 (2019) 

”Älskade Engla du saknas oss – polisen, myndigheter och medier” tillsammans med Carina Höglund (2009)

”Stora trygghetsboken: om stöd till brottsdrabbade och brottsförebyggande arbete – en lägesbeskrivning” för Stiftelsen Tryggare Sverige (2009)

 “Taggtråd i mitt hjärta” (Diktbok, 2006)

”Älskade Jennifer” tillsammans med Dagmar Wallin (2002)